Tracy ?? – Kvindernes Kampdag

Tracy - tirsdag 05-03-2019


Mit navn er Tracy, og jeg er 18 gammel. Jeg er oprindeligt fra Kenya, men flyttede til Danmark, lige inden jeg blev 3 år. Jeg er vokset op med min mor, og jeg har ingen kendskab til min biologiske far. Jeg har været enebarn i det meste af mit liv, men fik en lillesøster da jeg var 15 år.

Tracy
instagram.com/brownskingyaaal/

Jeg har fået æren af, at skrive det her blogindslæg for Trendmatch omkring kvindernes kampdag, og omkring mine erfaringer og tanker om at være kvinde.

Er jeg feminist?

Jeg har tit fået stillet spørgsmålet, om jeg er feminist, og det vil jeg mene at jeg er. Jeg går ind for ligestilling i mellem kønnene, og at alle er lige. Nogle ville nok mene at feminisme tager kvindernes parti, og det gør det vel på en måde også. Men jeg er sikker på, at hvis det havde været et kvinde domineret samfund, så havde mændene nok også prøvet på at få lighed.

Fortiden

Det er helt crazy for mig, at tænke på at for bare 150 år siden, havde man som kvinde i Danmark ikke stemmeret eller ligestilling.  Kvindernes kampdag fremhæves hvert år d 8. marts i Danmark, men mange kvinder i dag kæmper hverdag for lighed og retfærdighed.

Tracy
instagram.com/brownskingyaaal/

Mine personlige oplevelser

Selvom jeg kun er 18 år, har jeg stadigvæk oplevet en del ulemper ved at være kvinde. Det jeg nok oftest oplever, er at jeg bliver ”catcalled” eller fløjtet af, af mænd når jeg er i byen, eller bare går en tur på strøget.

Hvis du ikke ved, hvad catcalling er, så er det når man får irriterende seksuelle kommentarer, hyppigst af mænd når man går forbi dem, og kommentarerne er ofte kun omkring kvindens krop. Jeg har oplevet at blive råbt af, men også at fremmede mænd bare har taget på mig, hvilket jeg føler dybt krænkende.

Kenya

Som sagt, så kommer jeg fra Kenya, og der er det omkring de 25-30 grader hver dag. Mænd dernede flår tøjet af kvinderne, hvis de går i korte kjoler, eller har en kort nederdel på. Det er også tit forbundet med seksuelle overgreb og i værste tilfælde voldtægt.

Jeg er en smuk sort kvinde

Nu er jeg også selv en sort kvinde. Grunden til, at jeg nævner min hudfarve, er fordi, at vi stadig oplever diskrimination – også her i Danmark.
Ikke kun pga vores hudfarve, men fordi vi er kvinder, som er sorte. De fleste sorte kvinder kan nok godt relatere til, at danske mænd har sagt: ”Du er flot af en sort pige at være”, hvilket de fleste mænd nok ikke tænker over, er diskriminerende.

Men for os lyder det som om, at man siger, at fordi du er en sort pige, så er man normalt ikke flot, men DU er flot.

Tracy
instagram.com/brownskingyaaal/

Den ideelle kvinde

Vi har ikke haft særlig mange kvinder, som vi har kunne kigge op til pga, at den ideelle kvinde der hænger på plakaterne ude på gaden, er den hvide kvinde med de smukke lyseblå øjne.
Hvor sorte kvinder for det meste har været i musikbranchen eller dansebranchen. Derfor er det ret sårbart for os, at få sådan nogle kommentarer.

Jeg er stolt

Men selvom jeg har oplevet de her ting, er jeg stadig stolt over at være en sort kvinde. Jeg elsker det. Jeg elsker at lære folk om min kultur, og jeg elsker at lære andres kultur. Jeg håber bare, at vi en dag i fremtiden kan se bort fra, hvordan man ser ud fysisk, også fokusere på ens indre værdier.

Tracy
instagram.com/brownskingyaaal/

Selvom der er en del ulemper, så syntes jeg, at det er vildt hvor mange kvinder der tør at lave oprør. Kvinder der har modet til at sige fra, og tør at kæmpe en hård kamp hver dag.

For mig handler den her kvinde kamp om ligestilling, og derfor er kvindernes kampdag vigtig for mig.

Tusind tak fordi du ville læse med ?

Tracy

  avatar
  1 Kommentarspor
  0 Kommentarspor svar
  0 Følgere
   
  Kommentaren med flest reaktioner
  Hotteste kommentarspor
  1 Kommentarforfatter
  Esben Brandborg Østerby Seneste kommentarforfattere
    Få besked om nye kommentarer  
  nyeste ældste mest opstemte
  Giv mig besked om:
  Esben Brandborg Østerby
  Guest

  Wow. Det er vildt sejt af en 18 årig sådan at fortælle hudærligt om sine oplevelser med mænd som er sexistiske. Det er ikke okay. Og det er vigtigt at sige fra. Godt brøl af Tracy!