Frederikke Dalgas – Kvindernes Kampdag

Frederikke Dalgas - torsdag 07-03-2019

Mit navn er Frederikke Dalgas. Jeg er en kvinde, som står ved mine handlinger, værdier og holdninger – ligesom så mange andre mennesker på denne jord.

Frederikke Dalgas
instagram.com/frederikkedalgas/

Hvad er en kvinde?

For mig er en kvinde et individ, som tør stå ved sig selv og sit udseende, ikke en som markerer sig ved meget kropsbehåring, provokerer med kommentarer og billeder eller finde husholdningen som en pligt.

Jeg ser hvert individ som unikt, og derfor er selvbevidsthed en stor værdi for mig.

Kvindernes Internationale Kampdag

Den 8. marts er en dag, som bliver fejret verden over, for at sætte fokus på kvinders stilling. Det er sågar en helligdag i mange lande, og eksempelvis holder kvinderne en halv dag fri i Kina.

Kvinders sociale position er stadig den dag i dag et stort samtale emne. Du har sikkert hørt om, hvorvidt lønnen uddeles forskelligt fra køn til køn og ikke fra individ til individ. Du ved sikkert også, hvor undertrykte kvinder var i 1800-tallet, og hvilke pligter der fulgte med.

Men er denne dag, en dag jeg fejrer for kvindernes stilling? Nej, bestemt ikke, for hver dag er en kampdag.

Perfekte kvinder

Makeup, push-up bh’er, extensions, brystoperationer, stiletter, er alt sammen noget, som vi kvinder kan genkende. Det har været, og er stadig en del af mange kvinders facade, men hvem har påduttet os en forestilling om, at vi kvinder skal være perfekte? Mændende? Modemagasinerne? Vores forældre?

Trashtalk og slutshaming

Det er en evig diskussion, men jeg vil dog påpege, at vi kvinder ikke gør det nemt for os selv. Trashtalk og slutshaming er noget vi kvinder, er gode til. Sure miner og grove kommentarer ligeledes.

Så i stedet for at nedgøre og kritisere hinanden, burde vi anerkende og accepterer hinanden. Jeg mener, at kvindernes kamp for ligeberettigelse bør værdsættes hver dag i fælleskab af mænd og kvinder.

Påtager vi os en offerrolle?

En pige kan ikke ses om potentielt kæreste, hvis hun har haft sex med mange mænd. Men mænd kan være sammen med så mange, som de ønsker?

Er det nu også sådan, eller er det en offerrolle, vi kvinder har påtaget os?

Jeg er en 20 årig kvinde, så jeg ved, hvordan det er at være kvinde i nattelivet, på de sociale medier, og sammen med en partner.

Vores værdier som enkeltstående individ er vigtigere end antallet af sex partnere.

Som verden er i dag, burde det ikke være et spørgsmål om antallet af partnere, hverken for kvinden eller manden, idet man må gå ud fra, at når man møder den eneste ene, er alt forudgående glemt.

Vi møder hinanden som ligeværdige partnere, og udvikler vores forhold efterfølgende grundet vores kærlighed.

Målet med Kvindernes Kampdag

Kvindernes kampdag har langt hen af vejen haft det samme mål, nemlig ligestilling, rettigheder og muligheden for at leve i et samfund, hvor mennesker respekteres uanset etnicitet, seksualitet, religiøs overbevisning og køn.

Derfor skal vi efter min mening, se kvindernes kampdag som en dag hvor vi sammen løfter fælleskabet. En dag hvor vi mindes om respekt og accept af hvert individ.

Vi skal bruge denne dag til, at erindrer vores egne værdier, og hvem vi er. Ligegyldigt om man er mand eller kvinde, lesbisk eller bøsse, gammel eller ung, så skal vi stå ved, hvem vi er og elske os selv.

Hver dag er en kampdag.

Tak fordi du ville læse med ❤️

Frederikke Dalgas

  avatar
  1 Kommentarspor
  0 Kommentarspor svar
  0 Følgere
   
  Kommentaren med flest reaktioner
  Hotteste kommentarspor
  1 Kommentarforfatter
  Bjørn Seneste kommentarforfattere
    Få besked om nye kommentarer  
  nyeste ældste mest opstemte
  Giv mig besked om:
  Bjørn
  Guest

  Super godt indlæg Frederikke og jeg er så enig i at det netop er den individuelles ret til at være sig selv. Tak for at dele!