Ærlighed kan være svært

Line - onsdag 13-03-2019

Ved Trendmatch vil vi gerne starte ud med, at takke alle de fantastiske kvinder, som overtog vores blog i sidste uge – at læse alle jeres blogindlæg har været fascinerende, og vi er super glade for at samarbejde med jer. ❤️

Til jer, som ikke har fået læst kvindernes blogindlæg i løbet af sidste uge, så gør det! Indlæggene sætter tankerne igang, og man får noget at tænke over. ?

I kan finde alle indlæggene her:

Tracy, Natalia, Frederikke, BadNews

I forhold til kvindernes internationale kampdag 2019 er det dog værd at snakke om, hvor mange kvinder der rent faktisk har en holdning, men som bliver utrygge, nervøse og bange for at komme med deres udtalelser.

Forberedelserne

I forberedelserne til at afholde kvindernes internationale kampdag 2019 på bloggen, har der været brainstormet en del, omkring hvilke kvinder der skulle overtage bloggen i dagene op til den 8. marts 2019.

Der findes utrolig mange fascinerende kvinder, og vi har kontaktet en del, vi har faktisk kun oplevet positiv feedback på initiativet – tak for det!

Flere kvinder har dog meldt fra af flere forskellige grunde. En grund som vi særligt har bidt mærke i, var usikkerhed og utryghed ved at dele sine holdninger og tanker, omkring hvad kvinder kæmper med i dag.

Digital verden

Vi lever i en digital verden nu, hvor vi er online på rigtig mange forskellige medier. Vi kan kontaktes på alle tider af døgnet, og hvad vi siger, billeder vi har taget, eller videoer vi er med i, kan blive delt hurtigere end vi egentlig aner.

Bagsiden af medaljen

Den digitale verden er fantastisk, og man kan connecte og bringe budskaber, som var sværere at få ud før i tiden. Der er dog, som ved alting en bagside af medaljen. Vi har selv oplevet den på kontoret, hvordan en kommentar faktisk kan forståes negativt, og bringe en smule fortvivlelse og negative tanker.

Bagsiden af medaljen er også en problematik, som mange af kvinderne kender til, og som faktisk afholdte flere kvinder fra at deltage i debatten.

Online shit-storm

Man kan lyn hurtigt ende i en online diskussion, hvor man bliver bombarderet med kommentarer.

Men skal det sætte en stopper for, om vi tør ytre os?

Problematikken ved nogle af kvinderne, som vi gerne ville have med på bloggen, var netop nervøsiteten for at ende i en online shit-storm.

Ved trendmatch modtag vi sætninger som:

“Jeg er rigtig bange for, at komme til at træde nogle folk over tæerne med mine holdninger”. – Anonym

og

“Jeg er rigtig bange for, at der kommer nogle og skælder mig ud”. – Anonym

Vi bliver altså lidt triste

Trendmatch logo.

Ved Trendmatch bliver vi triste over, at nogle er nervøse for at ytre sig, da vi gerne vil være med til at skabe et community med plads til alle.

Denne proces med at finde kvinder, der turde snakke om, hvad de kæmper med i dag på kvindernes internationale kampdag 2019, har givet os en masse at tænke over.

Hvorfor sprang nogle kvinder fra, da de skulle offentligøre deres tanker og holdninger? Og hvad kan vi sammen gøre ved det? For at alle (ikke kun kvinder, men også mænd), kan føle sig mere trygge i, at have deres egne holdninger og synspunkter. Alle behøver ikke være enige, men ved Trendmatch ønsker vi, at der er plads til debat.

Vi oplever det selv

Netop derfor vil vi gerne fortælle, at vi også prøver det.

Hele sidste uge varmede vi, som I ved op til fredag d. 8 marts, vi var dog uheldige, og blev fredag d. 8 marts offer for et mindre hacker angreb. Vi beklager rigtig meget de irritationer, som det har bragt med sig for læsere, men problemet blev heldigvis løst hurtigt.

Vores dygtige IT mand var lynhurtigt på sagen, og hjalp også til med at svare undrende læsere på vores offentlige SOME kanaler. Her oplevede vi en kommentar, som lød:

“Er det måske et trick for at snyde os?” – Anonym.

Trendmatch har ingen interesse i at snyde vores følgere og brugere af appen. Vi arbejder derimod på højtryk for at producere et brugervenligt og sjovt produkt, som mange kan få glæde af.

Alle skal være med – hvis de altså har lyst

Vi har valgt at snakke om problematikken, ved at turde sige sin mening, og bringer vores egen kommentar i fokus, for at belyse hvor hurtigt skrift kan misforståes.

Den digitale tidsalder vi bor i nu, har bare gjort det lettere at såre folk, men var det ikke meningen, at det skulle være lettere at dele informationer, viden og komme i kontakt med hinanden?

Lad os løfte hinanden op

Alle blogindlæggene i sidste uge handlede om, at kvinder (og mænd), skal løfte hinanden op. Så lad os i fælleskab gøre plads til alle, så alle kan være med.

Lad os fjerne frygten for at fejle, for at sige noget forkert, eller for at se forkert ud – for hvad er forkert egentlig?

En af de fantastiske kvinder, som sprang fra, nævnte en sætning, som jeg personligt ikke kan få ud af hovedet:

“Jeg kan altid finde noget smukt ved alle”. – Anonym

Hvad tænker du?

Ved Trendmatch vil vi super gerne høre dine tanker, hvad tænker du om, at nogle af vores fantastiske kvinder sprang fra? Hvad kan vi gøre ved det?

Ved Trendmatch vil vi kæmpe for, at der er plads til alle.
Vi vil kæmpe for, at alle tør ytre sig.

Vi vil gerne skabe tryghed, og et community hvor vi sammen kan inspirere hinanden.

Vi vil meget gerne høre dine tanker ❤️

Line

    avatar
      Få besked om nye kommentarer  
    Giv mig besked om: